Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Perentaart

Perentaart

Door: carolus1987

  • Belgisch, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-04-2003

Ingrediënten


4 handperen (doyenne du comice)
100 gram bloem
200 g amandelspijs
125 gram boter
2 eieren
1 eierdooier
30 gram basterdsuiker
zakje geschaafde amandelen
1/4 liter slagroom
springvorm van (? 25 cm)



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef de bloem en de suiker boven een kom. toe en roer het door elkaar Voeg er 65 gram boter bij en snij de boter met 2 messen in stukjes.Voeg nu de eierdooier toe,en kneed alles goed (met koude handen) door elkaar tot een homogene massa. De ingevette springvorm bekleden met het deeg. De amandelspijs en 60 gram boter goed door elkaar mengen en de eieren als laatste toevoegen. Deze massa over de taartbodem uitsmeren. De peren schillen en in vieren snijden en op de marsepeinlaag duwen. De taart in 45 minuten afbakken in de oven op 200 C? De taart laten afkoelen en uit de springvorm nemen.Sla de slagroom stijf,en versier de taart met toefjes slagroom Rooster de amandelen in een droge Koekenpan, en strooi ze over de perentaart.
Eet smakelijk.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carolus1987
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top