Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. worteltaart

worteltaart

Door: carolus1987

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-04-2003

Ingrediënten 4 personen


Dit heb je nodig voor de taart:

175 gram geraspte worteltjes
75 gram gemalen amandelen
75 gram gemalen walnoten
(evt. de walnoten voor het malen
eerst een paar minuten roosteren)
175 gram boter
250 gram suiker
een theelepel kaneel
een theelepel sinaasappelrasp
3 grote eieren
225 gram zelfrijzend bakmeel

Dit heb je nodig voor het versieren:

poedersuiker
1 citroen of citroen uit een flesje
bessensap
hagelslag
worteltjes van marsepein



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zo maak je de taart:

Verwarm de oven voor op 175 C

Roer de boter zacht.
Doe de suiker erbij en klop dit tot
het een mooie creme is.
Dat duurt even.
Kaneel en sinaasappelrasp er door roeren.
Klop stuk voor stuk de eieren erdoor.
Roer de worteltjes en de noten erdoor.
Schep dan het meel er luchtig doorheen.
Als het deeg te dik lijkt kan het verdund
worden met melk of room.
Giet het mengsel direct in een ingevette
cake- of taartvorm.

Bak de taart onderin de voorverwarmde oven.
Dit duurt 60-90 minuten.
De taart is gaar als je er met een
sateprikker of vork in prikt en
die er weer droog uittrekt.

Serveertip

En zo kun je de taart versieren:

Laat de taart afkoelen
en stort hem op een schaal.

Meng een paar eetlepels poedersuiker
met een klein beetje citroensap (wit glazuur)
of met bessensap (roze glazuur) tot het
een mengsel wordt dat nog net vloeibaar is.

Versier de taart met de glazuur, de hagelslag
en de worteltjes van marsepein.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carolus1987
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top