Bulgaarse leverrijst

  • Balkan, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-04-2003

Een pittig Balkan eenpansgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-zout, peper, marjoraan, paprikapoeder
-1 th lepel olie
-200 g rijst
-80 g doorregen spek (fijn gehakt)
-1 grote ui (gesnipperd)
-400 g varkenslever (ontdaan van alle buisjes en ongerechtigheden, gesneden in reepjes van 1 cm breedte)
-1/4 l melk
-2 zoet zure augurken (smalle reepjes)
-2 rode paprika's (smalle reepjes gesneden)
-5 eetlepels olie
-1 eetlepel kappertjes
-peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

kook de rijst in 1 l gezouten water, waaraan 1 eetlepel olie is toegevoegd
-stort de rijst op een zeef en spoel onder de koude kraan af en laat uitlekken

Bereidingswijze

-doe de leverreepjes in een kom met de melk
-in een grote braadpan 2 eetlepels olie verhitten
-fruit daarin het spek en de ui 3 minuten
-de uitgelekte leverreepjes eraan toevoegen
-al roerend nog 3 min laten kleuren
-daarna de rijst, paprika,augurk, kappertjes en 1 mespunt marjoraan door de lever mengen
-op smaak brengen met peper en paprikapoeder
-al roerend alles goed heet laten worden (circa 5 min)
-de resterende olie doorroeren
-garneren met gehakte peterselie

Serveertip

warm serveren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten