1. Home
  2. Recepten
  3. Cocktails
  4. Sangria
  5. Sangria

Sangria

  • Spaans,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-04-2003

Ingrediënten 4 personen


- 1 l rode wijn
- 750 cc (ml) citroenfrisdrank
- 0.5 kaneelstokje
- 2 citroenen
- 4 sinaasappels
- 8-10 ijsklontjes



Drankje voor bij de tapas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zorg dat de wijn en de limonade (of bronwater) goed koud zijn. Doe de ijsklontjes in een kan. Boen de citroen en sinaasappel goed schoon en snijd ze in dunne schijfjes. Voeg de vruchten en het kaneelstokje toe aan de wijn. Laat een paar uur in de koelkast staan en voeg voor het opdienen de limonade toe.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Deze Sangria is zo zoet als de Spanjaarden hem zelf drinken. Je kunt hem minder zoet maken als je een ongezoete soda of bronwater gebruikt in plaats van de citroenfrisdrank.
De sangria wordt een stuk pittiger met een scheut brandy of cognac erdoor!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mary


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mary
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top