Sangria

  • Spaans,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-04-2003

drankje voor bij de tapas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 l rode wijn
- 750 cc (ml) citroenfrisdrank
- 0.5 kaneelstokje
- 2 citroenen
- 4 sinaasappels
- 8-10 ijsklontjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zorg dat de wijn en de limonade (of bronwater) goed koud zijn. Doe de ijsklontjes in een kan. Boen de citroen en sinaasappel goed schoon en snijd ze in dunne schijfjes. Voeg de vruchten en het kaneelstokje toe aan de wijn. Laat een paar uur in de koelkast staan en voeg voor het opdienen de limonade toe.

Serveertip

Deze Sangria is zo zoet als de Spanjaarden hem zelf drinken. Je kunt hem minder zoet maken als je een ongezoete soda of bronwater gebruikt in plaats van de citroenfrisdrank.
De sangria wordt een stuk pittiger met een scheut brandy of cognac erdoor!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

trublu3600 avatar
trublu3600 15-06-2003

verkeerde kant van het sterretje :-) Sorry

trublu3600 avatar
trublu3600 15-06-2003

zoals het hoort,denk ik dan nu is het niet nodig van verschillende flessen winkelsangria mee te sleuren naar kroatie. Groetjes Patrick

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten