Thais Kalfsvlees met Basilicum en Gember

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-04-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 3 bosuitjes, 3 cm verse gemberwortel, 10 gemberbolletjes, 1 runderbouillonblokje, 2 el wokolie, 500 gr kalfsvleesreepjes, 4 el gembersiroop, 200 gr shii-take, 10 takjes basilicum, 10 cherry tomaatjes, zout, vergemalen peper.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

  • Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn.

  • Was de bosuitjes en snij ze in ringetjes. Houd de groen ringetjes apart ter garnering.

  • Schil de gemberwortel en rasp hem fijn.

  • Hak de gemberbolletjes grof.
  • Bereidingswijze

  • Breng 150 ml water met het bouillonblokje aan de kook.

  • Verhit de wok op hoog vuur en schenk de wokolie erin.

  • Roerbak de sjalot, knoflook en het wit van de bosui ca. 1 minuut mee.

  • Voeg de gemberwortel en de gemberbolletjes toe en bak dit ca. 1 minuut mee.

  • Roer het vlees erdoor en voeg na ca. 3 minuten de bouillon en de gembersiroop toe. Laat het ca. 8 minuten afgedekt stoven.

  • Veeg intussen de shii-take schoon en snij ze in stukken.

  • Was en scheur de blaadjes van de basilicum.

  • Was en halveer de tomaatjes.

  • Voeg de shii-take toe aan het vlees en na ca. 5 minuten de basilicum. Breng op smaak met zout en peper.

  • Garneer het vlees met de rest van de bosui en de tomaatjes.
  • Serveertip

  • Lekker met basmatirijst en roergebakken paksoi.

  • Kcal pp:295.

  • Bron:Super.
  • Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten