1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gegratineerde witlof-gehaktschotel

Gegratineerde witlof-gehaktschotel

Door: recepten_van_omalidy

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-04-2003

Ingrediënten 4 personen


500 gr half-om-half gehakt
600 gr witlof
2 uien
250 gr rijst
70 gr tomatenpuree
150 gr creme fraiche
150 gr yoghurt
mespunt paprikapoeder
1 eetlepel gehakte peterselie
100 gr geraspte Goudse kaas
150 gr ontbijtspek
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels zonnebloemolie
20 gr boter
peper en zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 C.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak met een beetje zout naar smaak.
Verhit in een braadpan de zonnebloemolie en fruit daarin de gesnipperde uien. Voeg het gehakt toe en bak di, ondervoortdurend omscheppen goudbruin. Voeg peper en zout naar smaak en de tomatenpuree toe en roer daarna de rijst door het gehaktmengsel. Maak de lof schoon en blancheer de groente in ruim kokend water met wat zout en kele minuten. Laat de lof goed uitlekken.

Bereidingswijze

Schep het gehakt-rijstmengsel in een ovenschaal en schik de lof er bovenop.
Vermeng de creme fraiche met de yoghurt, paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Roer de peterselie en de geraspte kaas erdoor en schenk het mengsel over de lof.
Schik de plakjes ontbijtspek op het gerecht, strooi er het paneermeel over en leg er enkele klontjes boter op.Plaats de schotel in de voorverwarmde oven en laat gem ongeveer 30 minuten garen.



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top