Wortels uit de oven

  • Frans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-04-2003

Bron: Seasons, jrg 11, nr 2, mrt/april 2003, p. 39

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bos waspeen;
3 el olijfolie;
4 takjes tijm;
2 takjes rozemarijn;
4 sjalotjes;
4 tenen knoflook;
zeezout;
peper;
1 thl suiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven;
Ovenschaal.

Voorbereiding

Oven op 175?C verwarmen.

Bereidingswijze

Boen de bospeen schoon en leg ze in een ovenschaal. Snijd de sjalotjes in 4-en, pel de knoflooktenen en leg ze bij de wortels. Besprenkel dit met olijfolie.
Strooi de kruiden erover en wat zout, suiker en peper naar smaak.
Schuif de schaal in de oven en laat de wortels in ca. 35 minuten garen.

Serveertip

Lekker bij gevogelte en varkensvlees, evt. in combinatie met rozemarijnaardappels uit de oven.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Miranneke2 avatar
Miranneke2 28-04-2015

Heb de wortels ook voorgekookt. Heerlijk gerecht zo!

KokkieenPeppie78 avatar
KokkieenPeppie78 02-11-2013

Wat een geweldig recept! Wel ff 3 a 4 min koken (zeker de dikkere wortels) Dit is een super bijgerecht!!!!!

jkg88 avatar
jkg88 24-12-2011

inderdaad ik kook de wortels altijd 3 minuten voor zijn ze minder hard

Doormulderij avatar
Doormulderij 17-06-2011

Ik heb dit gerecht gisteren gemaakt, vond het lekker (en makkelijk) maar de worteltjes waren wel wat hard, dus wellicht dat ik ze de volgende keer voorkook.

yoda2007 avatar
yoda2007 15-03-2009

Het was erg lekker, heb alleen de oven op 200 graden gezet, omdat ik er ook nog paprika bij gedaan heb. Het viel hier heel goed in smaak en is zeker voor herhaling vatbaar!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten