Virginia-ham met honing-mosterd-bourbon glaze

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-04-2003

Leuk idee voor het Paasbuffet

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 ml. honing, 100 ml. bourbon of whiskey, 50 ml. sinaasappelsap, 4 el. Dijonmosterd, 1 achterham van ca. 1 kg, gekookt, met vetlaagje (van te voren bij de slager bestellen), 2 handjes kruidnagels
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de honing, bourbon, sinaasappelsap en mosterd in een steelpannetje. Roer goed tot een egale massa en haal van het vuur. Snij de vetlaag van de ham kruislings in, prik kruidnagels in elk ruitje en bestrijk met de glaze. Leg in een braadslede in een voorverwarmde oven van 175 graden en laat ca. 1 uur garen. Bestrijk om het kwartier met de glaze. Haal uit de oven, kook de glaze die van de ham gedropen is in met de overgebleven saus in het steelpannetje. Snij de ham in plakken en serveer met de glaze.

Serveertip

Lekker met een salade van spinazie, appel en uiringen.

Laatste reacties

alie2 avatar
alie2 14-01-2007

ik gebruik vaak beenham en was nog op zoek naar een lekker marinaderecept.hier ga ik zeker gebruik van maken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten