Indische gemberkip in tomaat

  • Slanke keuken,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-04-2003

2 pers. 462 Kcal

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 g kipfilet
1 el olie
1 kleine ui
1 teentje knoflook
2 tl ketjap
1 mespunt tuinkruidenbouillonpoeder
1 kleine tomaat
50 g fijngestampte verse gember
1 tl suiker
zout
peper
50 ml water
300 g gekookte rijst
400 g gekookte sperziebonen

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit 1 el olie in een wok. Fruit de
fijngesneden ui in de hete olie samen met de fijngeperste knoflook. Voeg de
kipfilet toe aan het gefruite mengsel en schep het geheel om op een
middelmatige warmtebron.
Voeg de ketjap, bouillonpoeder, de in stukjes gesneden tomaat, gember,
suiker, peper, zout en water aan de kipfilet toe. Stoof het geheel op een
matige warmtebron ca. 15 minuten.

Serveertip

Serveer de gemberkip met de gekookte rijst en sperziebonen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten