1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gemarineerde auberginesalade met gebakken kip

Gemarineerde auberginesalade met gebakken kip

Door: kwartaal

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-04-2003

Ingrediënten 4 personen


6 augergines,in grote dobbelstenen gesneden150 ml olijfolie2 teentjes knoflook,geplet50 ml balsamicoazijn1 tl gehakte tymzout en peper2 el zonnebloemolie4 kuikenborsten50 gr boter



GEBAKKEN AUBERGINE HEEFT EEN HEERLIJK ROKERIG AROMA EN EEN ZACHT-SMELTENDE TEXTUUR.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden(gasstand 4).

Bereidingswijze

Leg de aubergines in een grote vuurvaste ovenschaal.Schenk de olijfolie eroverheen en bestrooi alles met knoflook,balsamicoazijn en tijm.Breng de augergines op smaak en laat de augergines 30-40 min. bakken tot ze zacht zijn,keer ze halverwege de tijd eenmaal om.Neem de schaal uit de oven,doe de augergines op een groot bord en houd ze warm.Draai de temperatuur van de oven naar 200 graden(gasstand 4-5).Verhit de zonnebloemolie in de vuurvaste ovenschaal.Bestrooi de kippenborstfilets met zout en peper en leg ze in de schaal.Schroei ze aan beide kanten dicht en voeg dan de boter toe.Zet de schaal ongeveer 7-10 min. in de oven om ze af te bakken.Verhit de aubergines zo nodig weer en dien ze op met de kippenborsten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kwartaal
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top