Risotto met Paddestoelen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Risotto met Paddestoelen

    Risotto met Paddestoelen

    Risotto met Paddestoelen

  • Risotto met Paddestoelen

    Risotto met Paddestoelen

    Risotto met Paddestoelen

  • Risotto met Paddestoelen

    Risotto met Paddestoelen

    Risotto met Paddestoelen

  • Risotto met Paddestoelen

    Risotto met Paddestoelen

    Risotto met Paddestoelen

  • Risotto met Paddestoelen

    Risotto met Paddestoelen

    Risotto met Paddestoelen

De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker!
Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 400 gr risottorijst (Carnaroli, Vialone Nano of Arborio)
- 300 a 400 gr. paddestoelen (verse of gedroogde porcini oftewel eekhoorntjesbrood is echt het allerlekkerst, maar andere soorten mag ook)
- 85 gr boter
- 1 grote ui, in ringen
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1,75 liter kippenbouillon (of groentebouillon)
- 60 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt
- 2 el olijfolie
- zout en peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1835,42 kcal
Koolhydraten 150,89 g
Eiwitten 49,10 g
Vetten 103,02 g
Benodigdheden
- kookpan met dikke bodem
- koekenpan

Voorbereiding

Houd de bouillon op het fornuis tegen de kook aan als je de risotto maakt. Zo onderbreek je het garingsproces niet.
Was de rijst NIET, anders gaat alle zetmeel verloren die de risotto zo romig maakt.

Bereidingswijze

Fruit het sjalotje in de pan met de dikke bodem aan in wat boter en de twee el olijfolie. Als het sjalotje glazig is roer je vervolgens de rijst erdoor. Zorg dat alle korrels met vet bedekt zijn. Begin dan de (hete) bouillon toe te voegen. Voeg 15 minuten lang steeds 1 soeplepel tegelijk toe en roer voortdurend. Als de bouillon bijna geabsorbeert is kan de volgende lepel worden toegevoegd.
Als de risotto bijna gaar is de koekenpan verhitten, helft van de boter toevoegen en de paddestoelen en de ui gaarbakken.
Vervolgens de risotto van het vuur halen en even een minuutje laten staan. Dan de rest van de boter, de Parmezaanse kaas en het paddenstoelenmengsel erdoor scheppen.
De risotto is op zijn best als hij "al dente" is, zacht romig glanst en dik vloeibaar is. Je moet hem met een vork kunnen eten.
Breng de risotto op smaak met (versgemalen)peper en zout

Serveertip

Op voorverwarmde borden. Op tafel kan je nog een schaaltje versgeraspte Parmezaanse kaas zetten.
Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mikevanleeuwen avatar
mikevanleeuwen

Doorsturen

Home Recepten