1. Home
  2. Recepten
  3. Zalmrolletjes

Zalmrolletjes

Door: dansmerieke

  •  , Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-03-2003

Ingrediënten


6 eieren - 3 theelepels maizena - 125 gr smeerbare roomkaas - 2 eetlepels ingelegde gember, fijngehakt - 2 eetlepels fijngehakte, verse bieslook - 200 gr fijngehakte zalmmoten - takjes peterselie om te garneren.


Verder heb je nodig


Koekepan en bakpapier


Lekker tapas gerechtje

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop 1 ei met 1 theelepel water en een 1/2 theelepel maizena. Voeg peper en zout toe. Verhit een koekepan en vet de bodem licht met olie in. Bak het eimengsel op matig vuur. Spatel de randen van de omelet naar het midden toe, tot hij licht stolt. Laat de omelet 2 minuten in de pan afkoelen. Laat de hem op een schoon werkblad glijden met de ongekookte kant naar boven. Laat de omelet volledig afkoelen. Maak op dezelfde manier nog 5 omeletten.

Bereidingswijze

Leg elke omelet op een vel bakpapier op een platte ondergrond. Verdeel de roomkaas over de omeletten. Strooi gember, bieslook, zalm en ten slotte zwarte peper erover. Rol elke omelet voorzichtig, maar zo strak mogelijk op, waarbij je het bakpapier gebruikt om het rolletje naar je toe te bewegen. Zet de in plastic gewikkelde rolletjes minimaal 3 uur op een koele plaats.
Snijd de rolletjes met een scherp mes in plakjes van 2 cm en verwijder de ongelijke uiteinden. Garneer deze plakjes met een takje peterselie.

Serveertip

Je kunt de rolletjes ook een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren. Serveer ze op kamertemperatuur.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dansmerieke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top