KOOLVIS IN KERRIEKORSTJE MET MANGO

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 31-03-2003

een exotische gerecht, De kerriepasta maakt het gerechtje heerlijk pikant: als aperitiefhapje op te dienen of geserveerd met rijst een aangename verrassing voor je disgenoten.Kerriepasta is te koop in speciaalzaken maar je kan het gerecht ook zonder klaarmaken. Parfumeer de saus dan wel met kerriepoeder; voor 4 personen:

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 koolvisfilets van 150 g
6 eetlepels bloem
2 eetlepels kerriepoeder
2 eetlepels kokospoeder
1 mango in schijfjes gesneden
boter
peper en zout

voor de saus:
1 eetlepel kerriepasta
1 eetlepel olie
4 dl kokosmelk uit blik
6 limoenblaadjes
1 vers groene minipeper
1 verse gele minipeper
1 koffielepel gevogeltebouillon
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Bak de kerriepasta in de olie tot beide gemengd zijn. Voeg de kokosmelk, 6 limoenblaadjes, de minipepertjes en de kippenbouillon er bij. Laat een 5-tal minuten inkoken. Breng de saus op smaak met peper, zout en eventueel wat extra kerriepasta indien u de saus pikanter wenst.
2. Meng de bloem, kerriepoeder, peper en zout. Haal de visfilet erdoor en bak ze in de boter gaar (4 tot 5 minuten per kant afhankelijk van de dikte).

Serveertip

3. Giet een sausspiegel in het midden van het bord, schik de koolvisfilet erop. Versier met schijfjes mango en limoenbladen. Bestrooi met kokospoeder.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten