Cubaanse bonensoep
- Antiliaans, Soep
- 60-120 min.
erg pittig en buitengewoon lekker deze 'Sopa de Judias Colorades'
Ingrediënten 4 personen
-200 g zwarte of bruine bonen-300 g gekookte ham (dobbelsteentjes)
-2 grote uien (fijngesneden)
-3 tenen knoflook (fijngesneden)
-1 prei (fijngesnipperd)
-1/2 selderijknol (kleine gesneden)
-1 rode en 1 groene paprika (klein gesneden)
-1 winterwortel of enkele worteltjes (in stukjes)
-2 tomaten (gepeld en ontpit in blokjes)
-olijfolie
-zout, zwarte peper
-1 th lepel chili en paprikapoeder
-laurier
-2 eetlepels : boter ; bloem
-1 borrelglas rum
-3 hardgekookte eieren
-1 citroen
Voorbereiding
-week de gewassen bonen 1 nacht in 2 liter water
Bereidingswijze
-kook de bonen met het weekwater en de ham 's anderendaags 3 uur op een klein pitje
-smoor in de hete olijfolie de ui, knoflook, prei, selderijknol, paprika's
-voeg ze dan bij de bonen
-voeg ook de tomaten erbij
-breng met zout, peper, paprikapoeder, chilipoeder, laurierbladje op smaak
-laat de soep nu nog 30 min op een laag pitje staan
-kneed van de boter en de bloem een deegje en bind met kleine balletjes de soep
-giet de rum door de soep
-garneer de soep met schijfjes hardgekookt ei en een partje citroen
Serveertip
heet serveren