Cubaanse bonensoep

  • Antiliaans, Soep
  • 60-120 min.

erg pittig en buitengewoon lekker deze 'Sopa de Judias Colorades'

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-200 g zwarte of bruine bonen
-300 g gekookte ham (dobbelsteentjes)
-2 grote uien (fijngesneden)
-3 tenen knoflook (fijngesneden)
-1 prei (fijngesnipperd)
-1/2 selderijknol (kleine gesneden)
-1 rode en 1 groene paprika (klein gesneden)
-1 winterwortel of enkele worteltjes (in stukjes)
-2 tomaten (gepeld en ontpit in blokjes)
-olijfolie
-zout, zwarte peper
-1 th lepel chili en paprikapoeder
-laurier
-2 eetlepels : boter ; bloem
-1 borrelglas rum
-3 hardgekookte eieren
-1 citroen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-week de gewassen bonen 1 nacht in 2 liter water

Bereidingswijze

-kook de bonen met het weekwater en de ham 's anderendaags 3 uur op een klein pitje
-smoor in de hete olijfolie de ui, knoflook, prei, selderijknol, paprika's
-voeg ze dan bij de bonen
-voeg ook de tomaten erbij
-breng met zout, peper, paprikapoeder, chilipoeder, laurierbladje op smaak
-laat de soep nu nog 30 min op een laag pitje staan
-kneed van de boter en de bloem een deegje en bind met kleine balletjes de soep
-giet de rum door de soep
-garneer de soep met schijfjes hardgekookt ei en een partje citroen

Serveertip

heet serveren

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten