1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Guacemole

Guacemole

  • Mexicaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-03-2003

Ingrediënten 4 personen


1 tomaat, 1 bosuitje, 1 zakje verse koriander, halve limoen, 1 teentje knoflook, 2 tl. Mexicaanse kruiden, 2 rijpe avocado's, zout, rode of groene tabasco, 25 gram feta



Chipjes erbij en smullen maar

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Tomaat ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees heel fijn hakken. Wit van bosui fijnhakken, groen in dunne ringetjes snijden. Koriander grof hakken. Limoen uitpersen. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Tomaat, wit van bosui, driekwart van koriander, 1 el. limoensap en Mexicaanse kruiden door knoflook roeren.
Avocado's halveren, pit verwijderen en avocado's met lepel uithollen. Vruchtvlees in diep bord scheppen en met vork fijnprakken. Tomaatmengsel erdoor roeren. Guacemole op smaak brengen met zout, limoensap en tabasco.
Guacemole in kom in in lege avocadohelften scheppen. Feta verkruimelen en met uiringetjes en rest van koriander over guacemole strooien. Serveren met tortillachips.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van samos


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van samos
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top