1. Home
  2. Recepten
  3. Zwitserse keuken
  4. Kaasfondue
  5. kaasfondue

kaasfondue

Door: annedamoiseaux

  • Zwitsers,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-03-2003

Ingrediënten 4 personen


4 dl droge witte wijn,
300 gr emmenthaler,
400 gr gruyere,
100 gr oude kaas,
1 teentje knoflook,
maizena (of ander bindsel),
nootmuskaat,
brood (stok of turks)


Verder heb je nodig


Fundue pan, of pan met dikke bodem.
Garde.
Oven.


Echte originele Zwitserse kaasfondue!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rasp alle kaas, of laat het raspen in de winkel.

Bereidingswijze

Laat de wijn met een uitgeperst teentje knoflook langzaam aan de kook komen. Wanneer het kookt, alle kaas toevoegen en roeren met de garde tot alle kaas goed gesmolten is. De fondue binden met een beetje maizena, van te voren gemengd met wat wijn. Nootmuskaat naar smaak toevoegen.
Onderwijl het brood in de oven stoppen en snijden in hap klare stukjes. Het is ook lekker om het is kleine stukjes te grillen zodat je croquante stukjes hebt.

Serveertip

Tevens lekker om krieltjes en champignons in de fondue te dopen.
Een lekker salade kan niet missen bij een goede fondue.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annedamoiseaux
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top