Eenpansmaaltijd met spitskool

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Deze meest bekende koolsoort onder de koolsoorten hebben we te danken aan de missie. Zendelingen maakten voor het eerst kennis in China met spitskool, waar het al sinds jaar en dag wordt verbouwd. Zo'n 150 jaar geleden brachten ze de spitskool mee terug naar Europa. Bij ons is hij sinds die tijd een duchtige concurrent geworden van de witte kool en de savooiekool.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 uien * 750 gr. gehakt (h.o.h.) * 20 gr. boter * 500 gr. aardappels * 7,5 dl. bouillon (van een blokje) * 250 gr. wortels * 1 spitskooltje van 600 gr. * 50 gr. geraspte Gruyere * nootmuskaat * zout * peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De uien fijn snijden. Boter in een pan verhitten en daarin het gehakt kruimelig bakken. De ui toevoegen en glazig laten worden. Aardappels schillen, in blokjes snijden en bij het gehakt voegen. De bouillon in de pan gieten, het geheel aan de kook laten komen en de aardappels, met het deksel op de pan 10 min. koken. Intussen kunt u de worteltjes schrappen, wassen en in plakjes snijden. Spitskool wassen, in vieren snijden en de stronk verwijderen. De kool fijnsnijden. Kool en wortels bij het gehakt voegen en het geheel in nog eens 10 min. gaar laten worden. Op smaak afmaken met zout, peper en een snufje nootmuskaat. De koolschotel overdoen in een dekschaal en bestrooid met de gruyere serveren.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Doorsturen

Home Recepten