1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Kool
  5. Savooiekool
  6. Eenpansmaaltijd met spitskool

Eenpansmaaltijd met spitskool

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-03-2003

Ingrediënten 4 personen


3 uien * 750 gr. gehakt (h.o.h.) * 20 gr. boter * 500 gr. aardappels * 7,5 dl. bouillon (van een blokje) * 250 gr. wortels * 1 spitskooltje van 600 gr. * 50 gr. geraspte Gruyere * nootmuskaat * zout * peper



Deze meest bekende koolsoort onder de koolsoorten hebben we te danken aan de missie. Zendelingen maakten voor het eerst kennis in China met spitskool, waar het al sinds jaar en dag wordt verbouwd. Zo'n 150 jaar geleden brachten ze de spitskool mee terug naar Europa. Bij ons is hij sinds die tijd een duchtige concurrent geworden van de witte kool en de savooiekool.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De uien fijn snijden. Boter in een pan verhitten en daarin het gehakt kruimelig bakken. De ui toevoegen en glazig laten worden. Aardappels schillen, in blokjes snijden en bij het gehakt voegen. De bouillon in de pan gieten, het geheel aan de kook laten komen en de aardappels, met het deksel op de pan 10 min. koken. Intussen kunt u de worteltjes schrappen, wassen en in plakjes snijden. Spitskool wassen, in vieren snijden en de stronk verwijderen. De kool fijnsnijden. Kool en wortels bij het gehakt voegen en het geheel in nog eens 10 min. gaar laten worden. Op smaak afmaken met zout, peper en een snufje nootmuskaat. De koolschotel overdoen in een dekschaal en bestrooid met de gruyere serveren.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top