Broccoli-rijst met walnoten en gember

  • Belgisch, Vegetarisch
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
300 gr gekookte witte rijst
350 gr Quornstukjes
3 eetlepels arachideolie
200 gr gepelde walnoten
1 stronk broccoli in roosjes
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 fijngesneden schijven gember
1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
1 theelepel zout
3 theelepels maizena
4 eetlepels zoete sojasaus
1 theelepel suiker
3 eetlepels droge witte wijn
2 dl koud water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok, bak de walnootstukjes daarin tot ze geurig worden en haal ze met een schuimspaan uit de wok
- Roerbak de broccoli 3 minuten in de olie en haal ook die uit de wok
- Schenk eventueel wat nieuwe olie in de wok en bak er de knoflook en de gember in
- Voeg de Quornstukjes toe en roerbak ? 4 minuten
- Voeg dan de broccoli en de walnoten toe, schep om en voeg het vijfkruidenpoeder, het zout, de maizena, de sojasaus, de suiker, de witte wijn en het water toe
- Laat ? 10 minuten sudderen tot de broccoli beetgaar is
- Serveer met de witte rijst

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

josianenijssen avatar

Doorsturen

Home Recepten