Broccoli-rijst met walnoten en gember
- Belgisch, Vegetarisch
- 0-10 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
300 gr gekookte witte rijst350 gr Quornstukjes
3 eetlepels arachideolie
200 gr gepelde walnoten
1 stronk broccoli in roosjes
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 fijngesneden schijven gember
1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
1 theelepel zout
3 theelepels maizena
4 eetlepels zoete sojasaus
1 theelepel suiker
3 eetlepels droge witte wijn
2 dl koud water
Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok, bak de walnootstukjes daarin tot ze geurig worden en haal ze met een schuimspaan uit de wok
- Roerbak de broccoli 3 minuten in de olie en haal ook die uit de wok
- Schenk eventueel wat nieuwe olie in de wok en bak er de knoflook en de gember in
- Voeg de Quornstukjes toe en roerbak ? 4 minuten
- Voeg dan de broccoli en de walnoten toe, schep om en voeg het vijfkruidenpoeder, het zout, de maizena, de sojasaus, de suiker, de witte wijn en het water toe
- Laat ? 10 minuten sudderen tot de broccoli beetgaar is
- Serveer met de witte rijst