1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Tomatensoep
  5. tomatensoep

tomatensoep

  • Internationaal, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-03-2003

Ingrediënten 8 personen


250 gram rundergehakt, 1 grote ui, twee eetlepels olijfolie, 1 pak gezeefde tomaten, 1 pakje tomatensoep met basilicum (Knorr), 1 pot runderbouillon met rundvlees, 3 dl. melk, een klein beetje spaghetti (of vermicelli), 1 theelepel suiker, 1 flinke theelepel sambal, 1 a 2 eetlepels maizena.



Een recept dat ik van mijn moeder heb, die bij het koken als motto had: "gemak dient de mens"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng het gehakt met wat zout, peper en een snufje nootmuskaat en draai er gehaktballetjes van. Snipper de ui. Meng de inhoud van het pakje soep met 2 dl. water en roer het los met een garde.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in de soeppan. Voeg de ui toe en bak deze (donker)bruin op een hoog vuur. Laat de ui een beetje afkoelen voordat je de pot runderbouillon toevoegt. Doe er vervolgens 2 potten water en 1 pot melk en de gezeefde tomaten bij en breng het geheel aan de kook. Doe vervolgens de tomatensoep erbij en breng het opnieuw aan de kook. Als je de smaak te hartig vindt, doe er dan nog wat water bij. Voeg de gehaktballetjes en het beetje door midden gebroken spaghetti (of vermicelli) toe en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met 1 theelepel suiker en een flinke theelepel sambal. Bind de soep met de met melk aangemaakte maizena en laat de soep nog even goed doorkoken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ubrique


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ubrique
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top