Aspergesoep

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-03-2003

Bijzonder verfijnd soepje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 450 gr. verse asperges
  • 3 el. boter
  • 6 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 el.bloem
  • 6 dl. groentebouillon of water
  • 1 tl. citroensap
  • 2.5 dl. melk
  • 1,2 dl. koksroom(20% vet Room Cullinair)
  • 2 tl. fijngehakte verse kervel
  • zout en versgemalen peper
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Snij zonodig een stukje van de asperges. Snijd van de helft van de asperges de kopjes ca. 4 cm. af en leg die apart. Snijd de rest in stukjes.

    Bereidingswijze

    Smelt 25 gr. boter en bak de sjalotjes op laag vuur tot ze zacht zijn, maar niet bruin. Voeg de asperges toe en bak ca. 1 min. Roer de bloem erdoor en kook het geheel nog 1 min. Voeg bouillon of water toe, het citroensap en de kruiden, roer alles goed. Breng de soep aan de kook en laat ca. 15-20 min. afgedekt sudderen tot de asperges boterzacht zijn geworden. Laat de soep een beetje afkoelen. Doe dan in de keukenmachine en mix tot de soep glad is. Giet door een zeef in een schone pan. Giet de melk al roerend geleidelijk bij de asperges door de zeef zodat een puree ontstaat. Smelt de rest van de boter en bak de opzij gelegde aspergekopjes zacht op laag vuur. Laat de soep 3-4 min. pruttelen en voeg de room en aspergekopjes toe. Besprenkel de soep met kervel.

    Serveertip

    Bron;Verrukkelijke voorafjes van Angela Boggiano.

    Laatste reacties

    soep_zonder_pakjes avatar
    soep_zonder_pakjes 19-05-2003

    Dit is een heerlijke soep, al vind ik de koksroom een tikkeltje overheersend t.o.v. van de aspergesmaak. Maar hij is zeker lekker genoeg om vaker te maken! groeten, Nicky

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten