1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Panna cotta

Panna cotta

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-03-2003

Ingrediënten 4 personen


2 gelatineblaadjes
5dl slagroom
1 vanillestokje
50g suiker



Italiaans roompuddinkje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiding +/- 20 minuten
nadien 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast

Bereidingswijze

Week de gelatine in koud water. Snij het vanillestokje open en schraap de pulp eruit. Doe de pulp samen met het stokje en de slagroom in een pan. Roer er de suiker door en breng aan de kook op een zeer laag vuur.
Laat +/- 15 minuten sudderen.
Neem de pan van het vuur en verwijder het stokje.
Doe de geweekte gelatineblaadjes bij de room en roer tot ze volledig opgelost zijn.
Spoel 4 kleine vormpjes uit met koud water.
Giet het roommengsel erin en zet ze 3 tot 4 uur in de koelkast tot de puddinkjes gestold zijn.

Serveertip

Afwerken met karamelsiroop, maar ook heel lekker met vers fruit of met warme bosvruchten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beekiev


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beekiev
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top