Royal Dynasty
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Lekker met atjar tampoer en atjar tauge, kroepoek, witte rijst, gebakken banaan en soeroendeng
Ingrediënten 2 recipe.people
? 250 g kalfsfricandeau (in blokjes)? 75 g bacon (in reepjes gesneden)
? 1 kleine ui (grof gesneden)
? ? rode paprika (in grove vierkantjes gesneden)
? ? groene paprika (in grove vierkantjes gesneden)
? 1 teentje knoflook (fijngesneden)
? ? kleine paksoi
>? ? kleine chinese kool
? 1 eetlepel olie
? ? theelepel sambal (badjak)
? ? eetlepel koriander (verse of 1 theel ketoembar)
? ? eetlepel ketjap manis
? allesbinder
? snufje zout
? snufje peper
Benodigdheden
Bereidingstijd: 15 minutenBereidingswijze
Was en snijd de paksoi en de chinese kool net zo groot als de paprika stukjes (of de vleesblokjes). Kruid het vlees met zout en peper en roerbak het met bacon, ui, knoflook en de sambal badjak 3 a 4 minuten in de hete olie. Voeg vervolgens de paksoi, paprika?s en de kool toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg nu de ketjap en koriander toe en bind het licht met allesbinder, eventueel op smaak brengen met wat zout en peper. Laat alles goed doorwarmen.
Serveertip
Lekker met atjar tampoer en atjar tauge, kroepoek, witte rijst, gebakken banaan en soeroendeng (licht gebakken kokos en pinda?s).