150g shii-take, in plakjes - 4 bosuitjes, inn stukjes van 3 cm - 40 g boter - 4 rundersteaks - peper,zout - 2 tl fijgehakte gemberbolletjes (uit een potje) - 2 1/2 runderbouillon (van een tablet) - 1 el sojasaus of ketjap asin.
Koekenpan met antiaanbaklaag
-bak de shii-take en de bosuitjes ong. 5 min. in de helft van de boter in een koekenpanpan en neem ze uit de pan.
-verit de rest van de boter in de pan. bestrooi de rundersteaks met peper en zout naar smaak en bak ze rose.
-neem ze uit de pan en houd ze warm. voeg de gember, de bouillon en de sojasaus toe en breng alles aan de kook. schep de shi-take en de bosuitjes erdoor en lepel de saus over het vlees.
-lekker met meergranen rijst en een salade van komkmmer en tauge.
Dranktip: een pilsje