Sinaasappel/kaneelbrood

  • Brood
  • > 120 min.

Voor de broodmachine. Heerlijk luchtig!
Duidelijke sinaasappelsmaak; de kaneel proef je er bijna niet in.

Deel dit recept

Ingrediënten
2 1/2 tl gedroogde gist, 2 tl suiker, 475 gram witte bloem(geschikt voor brood), 2 tl kaneel, 2 1/2 dl sinaasappelsap(op kamertemperatuur!), 1 tl natuurlijk sinaasappelaroma of 1 tl geraspte sinaasappelschil, 3/4 tl zout, 2 el margarine.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Broodmachine

Bereidingswijze

Plaats alle ingredienten in de broodmachine volgens de gebruiksaanwijzing.
Ik bak dit brood op de 'bake rapid' stand in mijn Panasonic.
Controleer na 10 minuten kneden of het deeg niet te vast of slap is. Voeg anders lepelsgewijs(!) water of bloem toe.
NB: Zorg ervoor dat het sinaasappelsap op kamertemperatuur is! Verwarm desnoods even in een pannetje of in de magnetron.

Serveertip

Lekker met boter en suiker, lemon curd, hagelslag.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

carodun avatar

Doorsturen

Home Recepten