Sinaasappel/kaneelbrood
- Brood
- > 120 min.
Voor de broodmachine. Heerlijk luchtig!
Duidelijke sinaasappelsmaak; de kaneel proef je er bijna niet in.
Ingrediënten
2 1/2 tl gedroogde gist, 2 tl suiker, 475 gram witte bloem(geschikt voor brood), 2 tl kaneel, 2 1/2 dl sinaasappelsap(op kamertemperatuur!), 1 tl natuurlijk sinaasappelaroma of 1 tl geraspte sinaasappelschil, 3/4 tl zout, 2 el margarine.Benodigdheden
BroodmachineBereidingswijze
Plaats alle ingredienten in de broodmachine volgens de gebruiksaanwijzing.
Ik bak dit brood op de 'bake rapid' stand in mijn Panasonic.
Controleer na 10 minuten kneden of het deeg niet te vast of slap is. Voeg anders lepelsgewijs(!) water of bloem toe.
NB: Zorg ervoor dat het sinaasappelsap op kamertemperatuur is! Verwarm desnoods even in een pannetje of in de magnetron.
Serveertip
Lekker met boter en suiker, lemon curd, hagelslag.