Caponata

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Een Siciliaans groentengerecht hetgeen ik voor het eerst heb gegeten in restaurant Case Perotta, op de flanken van de Etna in San Alvio. Het lijkt nog het meest op Ratatouille, maar daarmee doe je eigenlijk tegelijkertijd beide gerechten te kort.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 aubergine *** 1 kleine knolselderij *** 1 bosje voorjaarsuitjes *** 1 kleine courgette *** 1 kopje olijf olie *** 4 tomaten *** 1 potje gevulde olijven(12 stuks) *** 1 klein potje kappertjes *** 1 eetlepel tomatenpuree *** 1/2 kopje azijn *** 1 theelepel zout *** 1 theelepel peper uit de molen *** 1 mespunt suiker *** 1 bosje oregano *** 1 eetlepel pijnboompitten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Ruime pan
Zeef

Voorbereiding

Aubergine in blokjes van 1 cm snijden, in een zeef doen, zout erover strooien en ongeveer 30 minuten laten intrekken. Daarna op keukenpapier droogdeppen. Knolselderij schoonmaken, in 1 cm grote blokjes snijden en in gezouten water 5 minuten blancheren. Voorjaaruitjes schoonmaken en in dunne ringen snijden. Courgette in kleine blokjes snijden. Tomaten ontvellen, ontpitten en in kleine blokjes snijden.

Bereidingswijze

In de pan de olijf olie verhitten, en hierin de aubergineblokjes goudgeel bakken, dan de voorjaarsuitjes en de courgette toevoegen en kort laten meefruiten. Uitgelekte knolselderij met de blokjes tomaat, de olijven en kappertjes door de aubergine mengen. Nu de tomatenpuree erdoor roeren en blussen met azijn. Van het vuur nemen, met peper en zout op smaak brengen en koud laten worden. Voor het serveren met versgehakte oregano en pijnboompitten bestrooien. Caponata kan zowel koud als warm geserveerd worden. De caponata is na bereiding in de koelkast een week houdbaar.
Smakelijk!!!

Bron

Serveertip

Heerlijk bij elke maaltijd, maar ook erg lekker op bruschetta. Dikke plakken ciabatta royaal besprenkeld met olijf olie en kort onder de gril geroosterd.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

anne. avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten