Caponata

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-03-2003

Een Siciliaans groentengerecht hetgeen ik voor het eerst heb gegeten in restaurant Case Perotta, op de flanken van de Etna in San Alvio. Het lijkt nog het meest op Ratatouille, maar daarmee doe je eigenlijk tegelijkertijd beide gerechten te kort.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 aubergine *** 1 kleine knolselderij *** 1 bosje voorjaarsuitjes *** 1 kleine courgette *** 1 kopje olijf olie *** 4 tomaten *** 1 potje gevulde olijven(12 stuks) *** 1 klein potje kappertjes *** 1 eetlepel tomatenpuree *** 1/2 kopje azijn *** 1 theelepel zout *** 1 theelepel peper uit de molen *** 1 mespunt suiker *** 1 bosje oregano *** 1 eetlepel pijnboompitten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ruime pan
Zeef

Voorbereiding

Aubergine in blokjes van 1 cm snijden, in een zeef doen, zout erover strooien en ongeveer 30 minuten laten intrekken. Daarna op keukenpapier droogdeppen. Knolselderij schoonmaken, in 1 cm grote blokjes snijden en in gezouten water 5 minuten blancheren. Voorjaaruitjes schoonmaken en in dunne ringen snijden. Courgette in kleine blokjes snijden. Tomaten ontvellen, ontpitten en in kleine blokjes snijden.

Bereidingswijze

In de pan de olijf olie verhitten, en hierin de aubergineblokjes goudgeel bakken, dan de voorjaarsuitjes en de courgette toevoegen en kort laten meefruiten. Uitgelekte knolselderij met de blokjes tomaat, de olijven en kappertjes door de aubergine mengen. Nu de tomatenpuree erdoor roeren en blussen met azijn. Van het vuur nemen, met peper en zout op smaak brengen en koud laten worden. Voor het serveren met versgehakte oregano en pijnboompitten bestrooien. Caponata kan zowel koud als warm geserveerd worden. De caponata is na bereiding in de koelkast een week houdbaar.
Smakelijk!!!

Bron

Serveertip

Heerlijk bij elke maaltijd, maar ook erg lekker op bruschetta. Dikke plakken ciabatta royaal besprenkeld met olijf olie en kort onder de gril geroosterd.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

salzburg avatar
salzburg 01-07-2011

Bedankt het was echt lekker, zowel warm als koud. Groet. Anna

harmony avatar
harmony 18-08-2006

Ziet er goed uit, inderdaad bij veel gerechten lekker! Groetjes, Monique

happysmuller avatar
happysmuller 13-04-2003

Lijkt me echt VERRUKULLUK! Groeten van Rosalie

happysmuller avatar
happysmuller 13-04-2003

Lijkt me echr VERRUKULLUK!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten