1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Tsjechische keuken
  5. Bramborak

Bramborak

Door: carlaburgt

  • Tsjechisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-03-2003

Ingrediënten 8 personen


500 gr. Aardappelen1 teen knoflook1 fijngesnipperde ui100 gr. bloem50 cl. melk2 eieren1,5 dl. olieoregano, zout en peper


Verder heb je nodig


Raspkoekepan


Tjechische aardappelkoekjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil en rasp de aardappelen grofSnipper de ui fijn

Bereidingswijze

Laat de aardappelsliertjes goed uitlekken Maak een papje van bloem, melk en eieren, en voeg dit toe aan de aardappelsliertjesVoeg de ui en het zout en de kruiden(niet te zuinig), toe aan het mengsel, en roer tot een soepel deegLaat de olie in de koekepan goed heet wordenSchep met een juslepel ronde platte koekjes met een doorsnee van ongeveer 8 cm, in de koekepan en bak ze aan beide kanten goudbruin

Serveertip

Serveer de bramboraks warm



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlaburgt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top