1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kaiserschmarrn met mascarpone

Kaiserschmarrn met mascarpone

Door: juut30

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2003

Ingrediënten 4 personen


- 4 eieren
- snufje zout
- 50 gram suiker
- 1 el geraspte schil van een onbespoten citroen
- 4 el melk
- 100 gram bloem
- 250 gram mascarpone ( of eventueel verse roomkaas+ 2 el room)
- 2 el boter
- poedersuiker



Een heerlijk nagerecht voor keizerlijke nagenieters!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Twee van de eieren splitsen. De twee dooiers in een kom doen en de beide overige eieren breken en in hun geheel bij doen.
Met een snufje zout,de suiker en de citroenrasp klutsen.

Na elkaar er de melk,de bloem en de mascarpone doorroeren. De twee eiwitten met een Mixer tot stevige sneeuw kloppen.
Deze heel luchtig door het mengsel scheppen tot een gelijkmatige creme is ontstaan waarin geen duidelijke sporen van het eiwit te zien zijn.

In een grote koekepan en op middelhoog vuur de boter smelten. Het koekdeeg erin scheppen en gladstrijken. De onderzijde aanbakken en vervolgens met twee vorken kriskras door het deeg roeren om dit in kleine stukken uiteen te rafelen.

Nu de stukken koekdeeg op hoog vuur,met het pannekoekenmes zo lang keren en omscheppen tot ze allemaal krokant gebakken zijn.
Met poedersuiker bestuiven en gelijk eten.

Serveertip

Ook lekker met appelmoes en kaneel,of een lekkere bessensap.
Laat je fantasie de vrije loop gaan!!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van juut30
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top