1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Glamorgan kroketjes

Glamorgan kroketjes

Door: veggies_van_erie

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2003

Ingrediënten 4 personen


125 gr kruim van bruinbrood of wittebrood
125 gr fijngeraspte Goudse kaas of Cheddar kaas
2 eetl zeer fijngehakte peterselie
2 middelgrote geraspte uien
3/4 - 1 theel gedroogde tijm
3/4 - 1 theel peper uit de molen
zout
1 ei
1 eierdooier
1/2 - 1 theel goudgele mosterd
aroma, worcestersaus of soja
2 - 3 eetl bloem of maizena
gezeefde paneermeel
4 eetl maisolie of andere olie
50 - 80 gr plantaardige margarine


Verder heb je nodig


Bereidingstijd: 25 - 30 minuten


Deze kroketjes die zijn samengesteld uit geraspte kaas en gekruid broodkruim, worden gegeten met frites en een zachte groente, zoals doperwten, worteltjes, bloemkool of een salade.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vermeng het broodkruim in een grote kom met de kaas en de peterselie. Roer in een kleine kom de uien, 3/4 theelepel tijm, de peper en 1 theelepel zout door elkaar. Splits het ei, zet eiwit apart en roer beide eierdooiers door de gekruide uien en roer daar 1/2 theelepel mosterd door. Voeg het mengsel toe aan de inhoud van de grote kom en maak er met een vork een gelijkmatig mengsel van, dat tamelijk stevig en goed kneedbaar is. Voeg eventueel druppelgewijs wat water toe als het mengsel te brokkelig is om te kneden. Proef het mengsel en maak het pikant van smaak met de rest tijm, de rest mosterd of met peper en zout of aroma. Bestrooi een deel van het aanrecht dun met de bloem. Verdeel de inhoud van de kom in vier porties van gelijke grootte, rol die door de bloem en vorm van elke portie 4 kleine kroketjes zonder barstjes. Klop het eiwit met 1/2 eetlepel water, wat zout of worcestersaus los, maar niet luchtig en rol daar de staafjes door. Wentel die daarna door paneermeel. Laat de helft van de olie in de Koekenpan goed warm worden, voeg de helft van de margarine toe en bak daarin, zodra het schuim van de margarine begint weg te trekken, de kroketjes onder schudden van de koekenpan door en door warm en mooi van kleur. Gebruik de rest olie en de rest margarine om de rest van de kroketjes te bakken.

Serveertip

Serveer ze daarna op een voorverwarmde schotel zonder deksel.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van veggies_van_erie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top