Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Varkenshaas
  5. gepocheerde varkenshaas met mosterdsaus

gepocheerde varkenshaas met mosterdsaus

Door: llheks

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-03-2003

Ingrediënten


1 dunne prei
1 kleine winterwortel
2 stengels bleekselderij
1 ui
1 teentje knoflook
1 gedroogd laurierblaadje
1 theelepel witte peperkorrels
1 theelepel tijm
2 theelepels zout
500 g varkenshaas
2 theelepels dijon mosterd
1 bekertje creme fraiche van 125 ml
peper
kaasdoek of schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes



Heerlijk verfijnd gerecht.
Je kunt het ook prima maken met bouillonpoeder, met verse laurier, met gemalen peperkorrels.
Vlees kan er ook direct in (zonder voortrekken dus).
Ipv creme fraiche kan je ook koffie melk gebruiken maar dan bindt de saus minder.
Van de overgebleven bouillon kan je soep maken door wat groenten toe te voegen.

Ingredienten voor 6 personen:
van "brigittehgv"

Ontdek meer:

Voorbereiding

Prei, wortel, bleekselderij schoonmaken, wassen, in grove stukken snijden.
ui, knoflook pellen.
in pan prei, wortel, bleekselderij, ui, knoflook, laurierblad, peperkorrels, tijm, zout en 1 liter water doen.
aan de kook brengen, 20 minuten zachtjes laten trekken.
kaasdoek/theedoek vochtig maken en in vergiet leggen.
bouillon boven andere pan zeven.
laten afkoelen.
tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

In maatbeker 1 dl bouillon uit de pan halen en afmeten.
rest van bouillon opnieuw aan de kook brengen.
varkenshaas toevoegen en ca 15 minuten met deksel op pan zachtjes laten trekken (ofwel pocheren).
intussen de 1 dl bouillon in steelpan met mosterd en creme fraiche al roerend met garde aan de kook brengen.
5 minuten laten koken tot het een mooi gebonden saus is.
naar wens op smaak brengen met zout en peper.
varkenshaas uit bouillon nemen en in plakjes snijden.
plakjes dakpansgewijs op borden leggen.
mosterdsaus ernaast scheppen.

Serveertip

Lekker met peultjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top