Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Ajam boemboe Bali

Ajam boemboe Bali

Door: llheks

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-03-2003

Ingrediënten


4 kippenpoten of 8 drumsticks zout, peper olie om te frituren 2 uien 1
theelepel sambal oelek 2 teentjes knoflook 1 blikje tomatenpuree 1 eetl.
palmsuiker (ev. rietsuiker) 1 theel. djahe 1 theel. trassi 3 eetl. ketjap
asin 5 dl kippenbouillon 1 blik ontvelde tomaten (fijngehakt) 1 dl dikke
santen koriander of peterselie



(Balinese kip)heerlijk kipgerecht op uw rijsttafel

Bereidingstijd:
1 tot 1 1/2 uur, afhankelijk van de grootte van de stukken kip
van "moesje2"

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De stukken kip bestrooien met zout en peper en bruin en iets krokant bakken
in de olie. De kip laten uitlekken en warm houden.De uien hakken en samen
met de sambal en de gehakte knoflook 3 min. in 3 eetl. olie fruiten. De
tomatenpuree erdoor roeren en enkele minuten laten bakken. Nu de
suiker,djahe,trassi en ketjap erbij. Vervolgens de kippenbouillon toevoegen.
Ev. op smaak maken met nog wat zout en peper. Laat de saus 10 min. zachtjes
koken. Voeg de stukken kip toe en laat het zachtjes gaar stoven. Voeg de
gehakte tomaten en de santen toe en laat nog enkele minuten koken. Garneer
met koriander of peterselie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top