1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Gepofte aardappelen

Gepofte aardappelen

Door: wendy_crepes

  • Goedkoop en snel, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-03-2003

Ingrediënten 2 personen


2 grote aardappelen (ca 350 g)


Verder heb je nodig


Sateprikkers aluminiumfolie keukenpapier magnetron


De lekkerste gepofte aardappelen en nooit zo snel!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Borstel de aardappelen goed schoon onder koud stromend water en prik de schil rondom in met een sateprikker (of doe zoals ik en prik hem heel erg vaak in met een gesteriliseerde speld)

Bereidingswijze

Leg de aardappel op een dubbel stuk keukenpapier op een plat bord en verhit ze onafgedekt 5-6 minuten op 700 watt. Keer de aardappelen halverwege de bereidingstijd om. Laat de aardappelen, verpakt in aluminiumfolie enkele minuten nagaren. (In de folie blijven ze minstens 30 minuten warm). Vouw de folie open, kruis de aardappelen in. Eetsmakelijk!

Serveertip

Lekker met een klontje boter, zure room of zelfgemaakte pesto (zie gebookmarkte artikel over pesto op mijn pagina voor het recept van de pesto) Recept is afkomstig uit "Doe meer met de magnetron" van het Nederlandse Zuivelbureau.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wendy_crepes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top