1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Peultjes melange met notendressing

Peultjes melange met notendressing

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-03-2003

Ingrediënten 8 personen


150 g haricot verts 150 g peultjes 150 g sugar snaps 50 g pecannoten (baukje) 6 el (walnoten)olie 3 el citroensap 1 tl mosterd 1 tl honing (zee)zout versgemalen peper 150 g tuinerwten (diepvries)



Heerlijke groenten als bijgerecht. Net weer een anders dan anders.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haricot verts, peultjes en sugar snaps schoonmaken. Pecannoten in droge koekenpan roosteren en dan grof hakken. In ruime schaal dressing kloppen van olie, citroensap, mosterd en honing. Op smaak brengen met zout en peper.

Bereidingswijze

In pan ruim water met zout aan de kook brengen. Sugar snaps ca. 2 minuten koken. Haricot verts, peultjes en bevroren erwten toevoegen. Water opnieuw aan de kook brengen, nog ca. 3 minuten laten koken tot alle peulvruchten beetgaar zijn. Groenten in vergiet laten uitlekken en door dressing scheppen. Pecannoten erover strooien. Eetsmakelijk!

Serveertip

Variatietip: strooi in plaats van pecannoten 100 g verbrokkelde feta over de peultjes melange en meng 1 el verse of gedroogde oregano door de dressing.

Uit allerhande. Ik heb dit recept klaargemaakt met de kerst, de hele familie vond het heerlijk!

Bron

Allerhande (AH)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wendy_crepes


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wendy_crepes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top