1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. zarzuela

zarzuela

Door: peetjekookt

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-03-2003

Ingrediënten 4 personen


1 ui
2 teentjes knoflook
1 Spaanse rode peper
1 eetlepel olijfolie
1 blik tomatenblokjes (400ml, Super)
300ml droge witte Huiswijn
mespunt saffraandraadjes
250g zalmfilet
250g verse mosselen in de schelp
8 cocktailgarnalen
zout, versgemalen peper



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel, snipper de ui en de knoflook.
Was de peper, verwijder de zaadlijst en snij het vruchtvlees in ringetjes.
Bak de ui en de knoflook en de peperringetjes in 1 eetlepel in olijfolie ca. 2 minuten
Voeg de tomatenblokjes toe en bak deze even mee.
Voeg de wijn en de saffraan toe en laat de wijn op een hoog vuur verdampen. Laat de saus op een zacht vuur ca. 5 minuten inkoken.
Was de zalm, mosselen en de garnalen.
Snij de zalm in stukjes en voeg ze met de mosselen en de garnalen toen.
Breng de zarzuela op smaak met zout en peper.

Serveertip

Garneertip: garneer met veel gehakte verse peterselie.

Serveertip: lekker met geroosterd brood.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peetjekookt
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top