1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pesto
  5. Tomatensalade met mozzarella en pesto

Tomatensalade met mozzarella en pesto

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-03-2003

Ingrediënten 4 personen


4 tot 8 rijpe tomaten met veel smaak, 250 tot 350g mozzarella, 200g sla, basilicumblad.
Voor de Pesto: 6 eetlepels fijngehakte basilicumblad(cirka 20g) 1 grote teen knoflook, 50g pijnboompitten, sap van 1 citroen, 1,5dl olijfolie.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zelfgemaakte pesto is lekkerder maar uit een potje kan ook,dan wel verdund met een scheutje olijfolie. Snijd drooggedepte tomaten in plakjes en de uitgelekte mozzarella ook in plakjes. verdeel de plakjes tomaat en de mozzarella dakpansgrwijs om en om op de borden garneer de sla erbij met blaadjes basilicum en maak de pesto door alle ingredienten in de keukenmachine te laten draaien tot een gladde pasta en voeg desgewenst nog wat extra olie toe. Verdeel de saus over de borden en een beetje peper eroverheen.even laten intrekken.

Bereidingswijze

Zet de borden op tafel met vers knapperig brood, ideaal voorgerecht of een licht hoofdgerecht.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zomernacht


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zomernacht
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top