Fijne kipragout met bladerdeegdeksel

  • Internationaal, Tussengerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg
1 pot schorseneren (Bonduelle 660 gram)
3 bosuitjes
1/2 lepel boter
1 blik kippenragout
250 ml creme fraiche
1/2 dl sherry medium
10 takjes kervel
1/4 theelepel nootmuskaat
zout
peper
1 ei
boter om in te vetten
bloem om te vestuiven
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de schorseneren uitlekken in een zeef en snij in stukjes van 5 cm. Snij de bosuitjes fijn.
Smelt de boter in een pan. Fruit de bosui zachtjes 3 minuten. Verwarm de ragout mee. Schorseneren, creme fraiche en sherry erdoor roeren, kervel erboven fijnknippen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Vet de schaal in, schep de ragout erin en laat afkoelen.
Bestuif de aanrecht met bloem, leg 3 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die 2 cm groter is dan de schaal. Leg de lap over de ragout. Plak de randen met water vast aan de schaal. Maak in het midden (met een appelboor) een gat. Maak uit de rest van het deeg versieringen zoals sterretjes en zo en plak met water op de deksel. tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
Verwarm de oven voor op 200?. Klop het ei los en bestrijk het deegdeksel ermee. Bak in 30 minuten goudbruin en gaar.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lekkerkoken1 avatar
lekkerkoken1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten