1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Pesto
  5. Spaghetti met pesto

Spaghetti met pesto

  • , Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-03-2003

Ingrediënten 4 personen


VOOR DE PESTO:
25 gr basilicumblad(fijngesneden), 150 ml olijfolie, 25 gr pijnboompitten, 2 tenen knoflook(geperst), 55 gr parmezaanse kaas(geraspt)
VOOR DE SPAGHETTI:
225 gr spaghetti of verse pasta, Parmezaanse kaas(in krullen geschaafd), vers basilicumblad(om te garneren).


Verder heb je nodig


Keukenmachine of een vijzel.


Een snelle pesto

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de pesto:basilicumblad, olijfolie, pijnboompitten en knoflook in de keukenmachine tot een pasta pureren. Op smaak brengen met peper en zout. Doe de pasta in een schone kom en roer de geraspte parmezaanse kaas erdoor. Bij gebruik van een vijzel kunt U basilicum, pijnboompitten en knoflook tot een pasta wrijven en dan geleidelijk de olie toevoegen. Roer daarna de parmezaande kaas erdoor.

Bereidingswijze

Ondertussen de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking 'al dente' koken. Laten uitlekken en 2 el pesto erdoor roeren tot de spaghetti bedekt is met een laagje pesto.

Serveertip

Geef er extra geschaafde parmezaan en Italiaans brood bij.
Bewaar de pesto in een afgesloten jampot met voldoende olijfolie erop zodat de bovenkant bedekt is. U kunt de pesto dan wel een maand lang in de koelkast bewaren.
Voor rode pesto vervangt U de helft van de basilicum door 55 gram uitgelekte zongedroogde tomaten, en verder volgt U het recept.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bieslookje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bieslookje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top