1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Rauwkost
  6. Roomkaasdipsausjes met rauwkost

Roomkaasdipsausjes met rauwkost

  • Vegetarisch, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-03-2003

Ingrediënten


4 kleine worteltjes
1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
1 stronkje witlof
1 komkommer
Voor de kruidendipsaus:
125 gram kruidenroomkaas
1-2 el melk
1 el fijngehakte peterselie
1 hardgekookt ei
Voor de mixed-picklesdipsaus:
125 gram roomkaas
1-2 el melk
3 el mixed pickles
witte peper
Voor de chilidipsaus:
1 kleine chilipeper
1 lente-uitje
125 gram roomkaas
1-2 el melk
paprikapoeder
zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De groente wassen en schoonmaken. De wortels halveren, paprika's en komkommer in reepjes snijden.
Van het witlof de buitenste bladen tot aan de steelaanzet gebruiken.
Voor de kruidendipsaus:
De roomkruidenkaas mengen met de melk en de peterselie tot een luchtig mengsel ontstaat. Het ei afpellen, fijnhakken en erdoor roeren. Met een beetje fijngehakt ei garneren.
Voor de mixed-picklesdipsaus:
De roomkaas met 1 a 2 el melk mengen tot romig mengsel ontstaat. De mixed pickles laten uitlekken, met een mes fijnhakken en door de kaas roeren. Met peper een pikant sausje maken.
Voor de chilidipsaus:
Van elk van de drie paprika's een deel in blokjes snijden. De chilipeper en het lente-uitje in ringetjes snijden.
De roomkaas en de melk door elkaar roeren en het sausje met zout en paprikapoeder een pikant smaakje geven.
De paprikablokjes en de uiringen en peper erdoor roeren en nogmaals op smaak brengen.
De dipsaus bestrooien met een paar stukjes paprika.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicky_too


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicky_too
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top