Siciliaanse bloemkoolsalade
- Vegetarisch, Salade
- 60-120 min.
Ingrediënten 4 personen
1 kleine bloemkool30 gram rozijnen
20 gram geroosterd amandelschaafsel
2 el vers gehakte platbladige peterselie
Voor de dressing:
geraspte schil en sap van 1 kleine citroen
1/2 tl kaneelpoeder
snufje cayennepeper
5 el olijfolie extra vierge
2 tl balsamicoazijn
1 tl extra fijne suiker
zout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de steel in hapklare stukjes. Kook 2-3 minuten in licht gezouten water beetgaar. Giet goed af.
- Doe voor de dressing het citroensap, het kaneelpoeder, cayennepeper, olie, azijn, suiker en zout en peper in een pot met schroefdeksel en schud goed door elkaar; of doe deze ingredienten in een kom en meng met een vork door elkaar. Schenk de dressing over de bloemkool en schep door elkaar. Laat 1 uur afkoelen.
- Giet intussen zoveel kokend water over de rozijnen dat ze onderstaan, en laat 10 minuten wellen. Giet af en hak grof. Strooi over de bloemkool met het amandelschaafsel, de citroenrasp en de peterselie en schep voorzichtig door elkaar.
Serveertip
Calorieen: 211
Vet: 18 gram