1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Bechamelsaus
  5. Bechamelsaus

Bechamelsaus

  • Italiaans,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-03-2003

Ingrediënten 4 personen


Voor ongeveer 6 dl ****** 1 dikke plak ui 8 1 laurierblaadje * 1 foelieblaadje* 2 stengels peterselie *6 dl melk * 40 g boter * 40 g bloem * zout en versgemalen zwarte of witte peper *



Met een pasta van een goede kwaliteit min. aan toevoegingen een heerlijke maaltijd Daarvoor deze saus voor allerlei pastagerechten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ui ,laurierblaadje,foelie en peterselie in een koekenpan doen,de melk toevoegen en langzaam net aan de kook brengen . Van het vuur halen, afdekken en 45 min laten staan . De melk in een kom of scaal zeven .De koekenpan schoonmaken ,de boter erin smelten en de bloem erdoor roeren.Langzaam ,al roerend, de melk toevoegen .Blijven roeren tot de saus kookt .Daarna de saus 3 min. zacht laten koken; af en toe roeren . Zout en peper naar smaak toevoegen .Als je de saus nie meteen gebruikt, kun je een stukje vochtig vetvrij papier op het oppervlak leggen om velvorming te voorkomen .



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marssa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marssa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top