1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Pindasaus
  5. Pindasaus

Pindasaus

Pindasaus
Pindasaus
  • Indonesisch, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-03-2003

Dit recept kreeg ik ooit eens van de indonesische buurvrouw van mijn schoonzus. Veel lekkerder dan al die potjes uit de supermarkt!

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


6 eetlepels pindakaas
2 teentjes knoflook
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels tomatenketchup
2 theelepels djahe
1 theelepel sambal oelek
snufje zout
1 eetlepel (Javaanse) suiker
1/2 verkruimeld bouillonblokje
water
flinke scheut melk


Verder heb je nodig


Magnetronbestendige schaal, magnetronfolie

Bereidingswijze

Doe de pindakaas in de schaal en pers de knoflookteentjes erboven uit. Voeg de overige ingredienten toe en zoveel water en melk tot er een smeuige massa ontstaat. Zet de schaal afgedekt 2 minuten op vol vermogen (700 watt) in de magnetron en roer daarna het geheel goed door. Voeg eventueel nog wat water toe en laat het geheel nog 1 minuut op vol vermogen door en door warm worden. Roer de saus nogmaals goed door.

Bron

Anders



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carmen_e


Reacties (24)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carmen_e
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top