1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gebraden kabeljauw.

Gebraden kabeljauw.

Door: rijacaro

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-03-2003

Ingrediënten


1200 gram kabeljauw, 1 citroen, 2 middelgrote uien, 50 gram boter, 1 dl. slagroom, 1/4 droge wijn, tijm, laurier, peterselie, zout, peper.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Uien schillen en in ronde schijfjes snijden. Vuurvaste schotel beboteren. Vis er in leggen, de uien rondom zout, peper, tijm, laurier bijdoen. Begieten met wijn. In matige oven bakken. Vis op een warme dienschotel schikken. Kookvocht blussen met het gefiltreerd citroensap. Over de kabeljauw gieten. Met lauwe room uit warmwaterbad (bain marie) afmaken en bestrooien met gehakte peterselie.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijacaro
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top