Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appelflappen
  5. Appelflappen

Appelflappen

Door: kaa-tje40

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-03-2003

Ingrediënten


2 plakjes bladerdeeg
1/2 appel
1 eetlepel rozijnen
kaneelbeetje ei
1 theelepel suiker


Verder heb je nodig


Bordje,zeef,kwastje,aardappelmesje


Dit recept kreeg ik van mijn zoon Tim die zit op de waterlelie in Heemstede op school.
En vroeg aan mijn of ik dit hier wou plaatsen.
Groetjes van Tim

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bladerdeeg op bordje ontdooien
rozijnen spoelen en goed laten uitlekken
appels in kleine stukjes snijden
Ei opkloppen

Bereidingswijze

Schep appel,rozijnen,suiker en kaneel door elkaar.
Leg het mengsel op het deeg.
Maak de randjes van het deeg nat,met een kwastje water.
Vouw het deeg in een punt,duw de randjes goed op elkaar.
Bestrijk de flappen met ei,duw de randjes goed op elkaar.
Bestrijk de flappen met ei,strooi er wat suiker over.
Leg een stukje bakpapier op de bakplaat.
Leg de flappen op het blik en bak ze in 20 minnuten bruin op 200 graden celius.

Serveertip

Leg een mooi servet op een groot bord en leg daar de appelflappen gezellig op.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaa-tje40
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top