Appelflappen

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-03-2003

Dit recept kreeg ik van mijn zoon Tim die zit op de waterlelie in Heemstede op school.
En vroeg aan mijn of ik dit hier wou plaatsen.
Groetjes van Tim

Deel dit recept

Ingrediënten
2 plakjes bladerdeeg


1/2 appel


1 eetlepel rozijnen


kaneel

beetje ei


1 theelepel suiker

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bordje,zeef,kwastje,aardappelmesje

Voorbereiding

bladerdeeg op bordje ontdooien


rozijnen spoelen en goed laten uitlekken


appels in kleine stukjes snijden


Ei opkloppen



Bereidingswijze

Schep appel,rozijnen,suiker en kaneel door elkaar.


Leg het mengsel op het deeg.


Maak de randjes van het deeg nat,met een kwastje water.


Vouw het deeg in een punt,duw de randjes goed op elkaar.


Bestrijk de flappen met ei,duw de randjes goed op elkaar.


Bestrijk de flappen met ei,strooi er wat suiker over.


Leg een stukje bakpapier op de bakplaat.


Leg de flappen op het blik en bak ze in 20 minnuten bruin op 200 graden celius.


Serveertip

Leg een mooi servet op een groot bord en leg daar de appelflappen gezellig op.



Laatste reacties

judithklaassen avatar
judithklaassen 30-12-2005

ik was juist op zoek naar dit recept lekker voor tussen door

sierenloes avatar
sierenloes 09-07-2004

En ik neem ze ook mee, goed recept Tim en mama. Ik ga ze morgen maken! Groetjes oma Loeske

hilde1007 avatar
hilde1007 20-05-2003

ik neem even mee naar belgie

bakkerlady avatar
bakkerlady 22-03-2003

Ik neem ze dan lekker mee op favorieten Carla

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten