Courgettesoep met kruidenroomkaas

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.

Soep - 6 pers. zeer lekker en feestelijk (vb. voor een Paasdiner)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
2 courgettes, 3 uien, 150 g kruidenroomkaas, 150 g kalkoengehakt, 2,5 l kippenbouillon, enkele fijngehakte peterselie of bieslook, peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de courettes en snijd ze grof. Pel de uien en hak ze grof. Kruid het gehakt bij indien nogig en rol ze tot balletjes.

Bereidingswijze

Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de uien en de courgetees toe en laat zo'n 30 min. koken. Kook intussn de kalkoenballetjes apart gaar in kokend water of bouillon. Pureer de soep. Voeg de kruidenroomkaas toe en laat uitsmelten in de hete soep. Kruid zonodig bij met peper en zout.

Serveertip

Voeg net voor het opdienen de gehaktballetjes , petereselie of bieslook toe.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vifke avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten