Courgettesoep met kruidenroomkaas
- Belgisch, Feestmaaltijd
- 20-30 min.
Soep - 6 pers. zeer lekker en feestelijk (vb. voor een Paasdiner)
Ingrediënten 6 recipe.people
2 courgettes, 3 uien, 150 g kruidenroomkaas, 150 g kalkoengehakt, 2,5 l kippenbouillon, enkele fijngehakte peterselie of bieslook, peper en zoutVoorbereiding
Schil de courettes en snijd ze grof. Pel de uien en hak ze grof. Kruid het gehakt bij indien nogig en rol ze tot balletjes.
Bereidingswijze
Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de uien en de courgetees toe en laat zo'n 30 min. koken. Kook intussn de kalkoenballetjes apart gaar in kokend water of bouillon. Pureer de soep. Voeg de kruidenroomkaas toe en laat uitsmelten in de hete soep. Kruid zonodig bij met peper en zout.
Serveertip
Voeg net voor het opdienen de gehaktballetjes , petereselie of bieslook toe.