Mediterrane vissoep
- Mediterraan, Soep
- 30-60 min.
Ingrediënten 5 recipe.people
3 el olijfolie, *3 sjalotjes, in dunne ringen, *2 tenen knoflook, geperst, *4-5 tomaten, ontveld en in blokjes, *1 dl droge witte wijn, *1,25 liter visbouillon (tablet), *1 blaadje laurier, *2 takjes tijm, *2 venkelknollen, in kleine blokjes, *1 wortel, in kleine blokjes, *1,5 dl slagroom, *200 gr zalmfilet, in dunne repen, *300 gr witte visfilet, in lange dunne repen (tong, schol, zeewolf), *zout en peper, *2 el fijngesneden peterselie, *1 el fijngesneden dragon.Bereidingswijze
Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin sjalot en knoflook 5 min. Voeg de tomaat toe en bak dit 5 min. mee. Schenk de wijn en bouillon erbij, voeg laurier en tijm toe en laat dit mengsel op zacht vuur 20 min. koken. Verwijder laurier en tijm en pureer de soep. Breng de soep weer aan de kook, voeg de venkel en wortel toe en laat de soep nog 4 min. koken. Roer dan de slagroom erdoor en voeg de vis toe. Verwarm de soep nog 2-3 min. tot de vis gaar is. Breng op smaak met zout en peper en strooi er voor het serveren de peterselie en dragon over.