Tiramisu

  • Italiaans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-03-2003

Een Italiaans dessert met drank. Voor mensen die echt geen flauw idee hebben wat het is: Het is een soort bavarois met lichte dranksmaak met een zachte koekbodem. Niet gezond, maar echt superlekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 2 koppen sterke koffie
- 1 pak lange vingers
- 500 gram lange vingers
- 2 el. Amaretto
- 2 eierdooiers
- 1 eiwit
- 100 gr. suiker
- 2 el. cacau
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- mixer
- garde
- spatel
- bekken
- schaal
- zeef

Voorbereiding

- sterke koffie zetten

Bereidingswijze

- 1. klop de mascarpone luchtig met een mixer.
- 2. kluts de eidooiers met de garde.
- 3. schep de eidooiers met de suiker door de mascarpone.
- 4. Klop het eiwit stijf met de mixer en spatel het door het mascarpone mengsel.
- 5. voeg de amaretto op het laatst toe.
- 6. dompel de lange vingers en voor een kort in de koffie, en leg ze als een bodempje in een schaal.
- 7. schep een deel van het mascarponemengsel er overheen en strijk dit glad tot een dikke laag.
- 8. herhaal deze twee handelingen. zorg ervoor dat er minstens 3 keer zoveel mascarponemengsel als koekjes in de schaal zit. Lange vingers overhouden is niet erg, maar mascarponemengsel overhouden mag nooit!
- 9. Bestrooi de tiramisu met het gezeefde cacaopoeder.
- 10. zet de schaal met tiramisu minstens drie uur in de koelkast voordat je hem serveert.

Serveertip

Koud serveren! Dan is de mascarpone mengsel het stevigst. ook niet te lang bewaren want dan zakt het mascarponemengsel in, en is hij niet lekker luchtig meer.

Laatste reacties

19jolanda66 avatar
19jolanda66 20-08-2003

echt te gek zo lekker als in italie zelf. jammie

matthiasmartens avatar
matthiasmartens 23-04-2003

echt wel mega lekker

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten