1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. doperwten bonne femme

doperwten bonne femme

  • Frans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-03-2003

Ingrediënten 2 personen


125 gr spekblokjes mager, 12 sjalotjes, 30 gr boter,1/2 krop sla in reepjes, 500 gr doperwten, el bloem, zout, versgemalen peper, peterselie.



Heerlijk met spek en sjalotjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Fruit het spek glazig in de hete boter. Halveer de sjalotjes en fruit deze mee.
Voeg de bloem en fruit die goudgeel. Doperwten uitlekken en voeg ze bij de roux. Doe de slablaadjes erbij em 'n beetje boullon of water. Breng aan de kook tot het gaar is. Snel dus!
Breng op smaak met peper en zout. Garneer het met peterselie.

Bereidingswijze

.Lekker bij gegrillde kip of lamskarbonades.

Serveertip

Serveer met aardappelpuree.
Ook bij kippenlevertjes is dit heerlijk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top