Mousserend vanille-ijs

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-03-2003

Een snel en heerlijk dessert van vanille-ijs met grand-marnier, sinaasappelsap en mousserende wijn. Ziet er heel leuk uit en smaakt verrukkelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten
vanille ijs - grand marnier of andere sinaasappellikeur bijvoorbeeld cointreau - sinaasappelsap - mousserende wijn bijvoorbeeld een witte Lambrusco - 4 halve schijfjes sinaasappel - suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
longdrink glazen - rietjes - lange ijslepels

Bereidingswijze

Rand van de glazen met sinaasappelsap bevochtigen en in de suiker dopen, zodat een mooie suikerrand ontstaat. In de glazen eerst een bolletje vanille-ijs doen. Giet hierover een klein glaasje sinaasappellikeur. Dan een scheutje sinaasappelsap en het geheel opvullen met mousserende wijn.

Serveertip

Een half schijfje sinaasappel aan de rand bevestigen. Rietje en lange lepel in het glas. Serveren en smullen maar!

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 03-05-2005

Hoi Petra, Neem dit recept mee en zal het zeker eens maken. Liefs en groetjes, Anneke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten