Bladerdeeghapje met roomkaas met tuinkruiden
- Vegetarisch, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 20-03-2003
Een heerlijk romig voorafje waar ik altijd heel veel succes mee boek
Ingrediënten 4 personen
4 plakjes diepvries roomboter bladerdeeg - 1 eidooier - 1 eetlepel sesamzaadjes - 1 klein pakje roomkaas met knoflook en tuinkruiden - 1 dl stijf geklopte slagroom - 1 eetlepel gehakte bieslook - 1 eetlepel gehakte peterselieBereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden. Plakjes bladerdeeg in vieren delen (vierkantjes). 8 vierkantjes bestrijken met water en steeds afdekken met een tweede vierkantje bladerdeeg. Eidooier los kloppen en de 8 torentjes bladerdeeg hiermee bestrijken (opletten dat de eidooier alleen de bovenkant bereikt en niet de zijkanten, dan rijst het deeg namelijk niet). Bestrooien met sesamzaad en in het midden van de oven 10-15 minuten bakken. Laten afkoelen. (Deze kun je rustig een paar dagen tevoren bakken, bewaren in een afgesloten trommel
Voor de mousse:
roomkaas ruim tevoren uit de koelkast halen.Roomkaas vermengen met bieslook, peterselie en stijfgeklopte slagroom. Plakjes bladerdeeg horizontaal doormidden snijden. Mousse erop spuiten. Afdekken met dakje waarop de sesamzaad zit.
Serveertip
Op een bord wat blaadjes sla en wat halve kers-tomaatjes. Per persoon twee hapjes.
Laatste reacties
Hallo, Deze neem ik alvast mee; kan niet tegen slaan !!! Daaaaaaaaaaaag