1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Broodje voor gegrilde gerechten

Broodje voor gegrilde gerechten

Door: llheks

  • Belgisch, Brood
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-03-2003

Ingrediënten


Deeg:
160 g witte bloem
160 g volkorenbloem
200 ml water
1/2 tl zout
2 el olijfolie
1 1/4 tl korrelgist

Toevoeging:
1 el oregano
1 el basilicum
1 tl paprikapoeder
1 teentje knoflook, peperst
100 g gerookt spek, in kleine blokjes



Bron: suzie-club; van "vifke"

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes en laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier om overtollig vet op te slorpen.
Voeg bij het signaal alle ingredienten van de toevoeging toe.
Je zou ook het gekneed deeg in broodjes kunnen verdelen en in de oven bakken. Bevochtig de broodjes met gezouten water. Bak ongeveer 15 a 20 minuten op 200?C.

Ook kun je de deegrolletjes in terracotta bloempotjes doen. Vul ze tot de helft. Bevochtig de bovenkant met gezouten water (krokante korst) en bestrooi met maanzaad (bij AVEVE te koop). Bak ongeveer 15 a 20 minuten op 200?C. Dit oogt zeer mooi op de feesttafel. Gebruik nieuwe terracotta bloempotjes die eerst zijn afgewassen.

Als je in de broodbakmachine gebakken hebt: snijdt niet al te dunne sneden en rooster die even, zodat de binnenkant nog zacht is en de buitenkant krokant.

Serveertip

Smakelijk ?



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top